Танцов уикенд

Този уикенд (29–30 октомври) ще бъде посветен на съвременния танц. В последните два дни от фестивала ще може да се насладите на още три спектакъла:

29/ОКТ/16:00
JINX103 (Швейцария)

29/ОКТ/19:30
KOVA ¬ Географски инструменти (Испания)

30/ОКТ/18:00
НАГОРЕ (Швейцария)

Започваме в събота от 16:00 ч. с представянето на JINX103 – танцов спектакъл, създаден специално за изпълнение в публични пространства. В него Йожеф Трефели и Габор Варга изследват ритъма на конкретното пространство и житейските ритуали, които се случват в него, и сътворяват енергично и завладяващо представление. Заповядайте на в кв. Капана, точно където се пресичат ул. Христо Дюкмеджиев и ул. Златарска.

© Gregory Batardon

Вечерта продължава от 19:30 ч. в Драматичен театър Пловдив с прекрасните испанци от Lа Veronal, които броени дни след световната премиера на най-новия си спектакъл – KOVA ¬ Географски инструменти – пристигат в България заедно с хореографа Mаркoс Mорау.

Гостуването на La Veronal се осъществява с подкрепата на Посолство на Кралство Испания в БългарияИнститут Сервантес София и Национален институт за изпълнителски изкуства и музика Испания (INAEM).

mrr_4574
© Marica Kolcheva

На следващия ден от 18:00 ч. в Дом на Културата „Борис Христов“ спектакълът НАГОРЕ ще закрие деветото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK. Творбата ще ни понасе към енигматично състояние, което заразява и вдъхновява с мигновен ентусиазъм, представяйки на сцената идеята за духовното извисяване.

След всеки един от спектаклите ви каним на чаша ароматно малиново вино от нашите приятели Trastena Wines!

© Marica Kolcheva

Представянето на спектаклите JINX103 и НАГОРЕ е част от “Dance connected – създаване на капацитет за укрепване и разнообразяване на българската съвременна танцова сцена” – проект на Фондация “Едно за култура и изкуства”, който се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд “Партньорство” (TF PF).