Деветото издание на фестивала наближава

Деветото издание на фестивала за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK ще се проведе от 9 до 30 октомври. За трета поредна година Пловдив ще посрещне световно известни танцови компании, които определят тенденциите в сферата на изпълнителските изкуства, а публиките ще имат възможност да се запознаят с най-добрите постижения от света на танца.

Тазгодишната селекция ще представи хореографи и компании от Испания, Канада, Корея, САЩ, Тайван, Франция, Швейцария, Чехия. Изданието ще започне на 9 октомври със световнопризнатата американска танцова компания – Stephen Petronio Company, която ще представи репертоар от спектакли, дело на едни от пионерите на американския съвременен танц, носещи заглавието BLOODLINES.

Програмата продължава с участието на най-големия и престижен център за съвременен танц във Франция – Centre Chorégraphique National de Rillieux-la-Pape/ Direction Yuval Pick и спектакъла ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРИЯТЕЛИ?. La Veronal – една от най-награждаваните и аплодирани испански компании, ще смае публиката със своята отличителна и виртуозна техника в KOVA ¬ ГЕОГРАФСКИ ИНСТРУМЕНТИ.

ONE DANCE WEEK не спира да разширява своите географски завоевания. За първи път фестивалът представя съдържание от Канада с участието на младия и талантлив хореограф от Монреал – Фредерик Гравел и спектакъла ВСИЧКО ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ, СКЪПА. Пловдив ще стане спирка на европейското турне и на тайванската дигитална компания Anarchy Dance Theatre, която премиерно ще представи последния си спектакъл ВТОРО ТЯЛО.

Фестивалът ще бъде закрит със спектакъла от Швейцария – НАГОРЕ, дело на хореографа Жозеф Трефели.