DOT504 впечатляват с танц

На 17 октомври от 19:30 ч. в Драматичен театър Пловдив ONE DANCE WEEK и чешката компания DOT504 ви канят да станете част от КОЛЕКТИВНА ЗАГУБА НА ПАМЕТТА. Спектакълът ще бъде на английски език без субтитри. Произведението е носител на престижното отличие “Спектакъл на годината” на Czech Dance Platform за 2015 е дело хореографите Ленка Отова, Йозеф Фручек и Линда Капетанеа.

Заедно с петимата страхотни изпълнители ще се потопим в изследване на мощния социален феномен, а именно огромното удоволствие, което човешките същества получават от участието си в актове на насилие и убийства. Ще се занимаем с тази банална тема през оптиката на историята на изкуството и особено през критическата му рефлексия, видима в изящните изкуства и културния сектор като цяло. Представлението ще изследва провокацията, като не се докосва до очевидното, а по-скоро се занимава с неуловимите аспекти на еволюцията на човешкото поведение. Като част от тази еволюция ще се запитаме какви напрежения сме преживели и продължаваме да изпитваме в съвременния си живот, основно ориентиран към доставянето на егоистични моментни удоволствия.

© Marica Kolcheva

В  КОЛЕКТИВНА ЗАГУБА НА ПАМЕТТА, който впечатлява както с естетическите си достойнства, така и с нивото на техническо изпълнение, се разглеждат архетипните теми за доброто и злото, удоволствието и насилието, живота и смъртта. Оригиналната музика на гръцкия музикант и композитор Василис Манцукис и специалният светлинен дизайн на Давид Прокопич изграждат неповторимо усещане на сцената, а подборът на изпълнители от различни части на света – Израел, Белгия, Франция, Швеция и Словакия, избрани след кастинг с над 500 елитни артисти, допринася за мултикултурния облик на случващото се на сцената.

Билети в мрежата на Eventim  на цена от 10 лв.